Det Vietnamesiske køkken er friskere og lettere end Thai køkkenet,  mere "tropisk" og nyanceret end det Kinesiske køkken og adskiller sig desuden ved den meget begrænsede brug af olie under tilberedningen.
   
Centralt placeret i Det Vietnamesiske køkken er nuoc mam - en koncentreret, salt fiskesause som indgår i mange retter eller som ingrediens i feks. nuoc mam cham som er en dip bestående af nuoc mam blandet op med lime juice, eddike, vand, knuste hvidløg og friske chilli.
 
Der bruges sprøde rå grøntsager, spændende krydderier, og unikke smags sammensætninger. 
   
 
 
Som noget unikt for Det Vietnamesiske køkken, benyttes friske krydderurter i stor udstrækning.
Basilikum, mynte, koriander, og polygonum er blandt de hyppigst benyttede.
Krydderurterne benyttes både i supper, sammenkogte retter og som frisk tilbehør i rå stand.

 


 

Restaurant Vietnam byder Dem velkommen og håber at det Vietnamesiske køkken falder i Deres smag.